Marcel Hirscher
Marcel Hirscher - © Pro Shots

Hirscher ook wereldkampioen op de slalom

19 februari 2017
Marcel Hirscher heeft zondag op de slotdag van de WK ski zijn tweede gouden plak veroverd.

De Oostenrijker met een Nederlandse moeder won na de reuzenslalom van vrijdag ook de slalom. Zijn landgenoot Manuel Feller pakte het zilver, het brons was voor de Duitser Felix Neureuther.

Hirscher was eerder in 2013 wereldkampioen op de slalom, waarop hij ook drie keer de wereldbeker won.

Steffan Winkelhorst
De Nederlander Steffan Winkelhorst, 29ste na de eerste run, ging in de fout bij zijn tweede optreden en werd 42ste. “Ik heb in ieder geval laten zien dat ik snel kan skiën”, zei Winkelhorst optimistisch.

Een plek in de top 30 was vooraf het doel van de Nederlander. Om zijn 29e plaats in de tweede manche vast te kunnen houden, skiede Winkelhorst naar eigen zeggen vol overgave.

“Op het stuk waar het wat steiler werd, kwam ik echter te veel op mijn binnenski terecht. Daardoor gleden mijn ski’s onder me vandaan en moest ik teruglopen om de paal heen. Dat is heel jammer, maar het kan gebeuren. Je moet risico nemen.”

Winkelhorst kijkt tevreden terug op zijn prestatie in Zwitserland. “Het was natuurlijk supermooi geweest als het in de tweede run ook was gelukt, maar ik houd hier een goed gevoel aan over. De basis om bij de top 30 van de wereld te gaan horen, is er.” (FOX Sports/ANP)