Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga - © Pro Shots

Tsonga klopt Goffin in finale Rotterdam

19 februari 2017
Jo-Wilfried Tsonga is de 44ste winnaar van het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Beide tennissers hadden in de eerste twee sets de grootste moeite om hun servicebeurt te behouden. Tsonga raakte met slordig spel zijn opslagbeurt tot twee keer toe kwijt en wist die achterstand niet meer goed te maken.

In de tweede set ging de partij lange tijd gelijk op. Bij een voorsprong van 5-4 wist Tsonga zijn vijfde breakkans te benutten, wat hem ook setwinst opleverde.

De Fransman ging steeds beter spelen en liep in het laatste bedrijf zelfs uit naar 5-0. Goffin, die maandag de top tien binnenkomt op de wereldranglijst, kwam er niet meer aan te pas.

Genieten
"Ik ben heel blij dat ik heb gewonnen'', zei de kersverse winnaar. "Ik ga hier zeker van genieten en hoop snel weer terug te komen in Rotterdam.'' Tsonga bedankte het publiek in Ahoy: "Bedankt voor de fijne sfeer en jullie steun.''

Het is de dertiende ATP-titel voor Tsonga die zijn 24ste finale speelde. In Rotterdam stond de Fransman al eens in de eindstrijd, maar verloor in 2011 van de Zweedse tennisser Robin Söderling.

Voor Goffin was het zijn achtste ATP-finale. Tsonga en Goffin stonden vijf keer eerder tegenover elkaar. De Fransman won drie ontmoetingen. (FOX Sports/ANP)

Dolgopolov pakt titel in Buenos Aires

19 februari 2017
Dolgopolov pakt titel in Buenos Aires
Aleksandr Dolgopolov uit Oekraïne heeft verrassend het ATP-toernooi in Buenos Aires op zijn naam geschreven. Hij schakelde topfavoriet Kei Nishikori...