Manchester United heeft met de nodige moeite de kwartfinales van de FA Cup bereikt. De ploeg van José Mourinho draaide op bezoek bij Blackburn Rovers een vroege achterstand om in een 1-2 zege.

Hoewel Mourinho in de aanloop naar het bekerduel met de laagvlieger uit de Championship aangaf dat hij de wedstrijd serieus nam, voerde hij maar liefst zeven veranderingen door ten opzichte van de Europa League-zege op Saint-Étienne.

Bank
Zo mochten onder meer Paul Pogba en hattrick-held Zlatan Ibrahimovic plaatsnemen op de bank, terwijl Daley Blind niet bij de selectie zat. Voor Blackburn stond oud-Spartaan Marvin Emnes aan de aftrap.

Emnes was al snel belangrijk voor de Rovers. Hij leverde na ruim een kwartier een fraaie assist af op Danny Graham en de aanvaller schoot knap tegendraads binnen.

De vreugde bij de thuisploeg was van korte duur. Tien minuten na de openingstreffer zette Henrikh Mkhitaryan met een fraaie steekbal Marcus Rashford aan het werk en de talentvolle spits omzeilde koelbloedig keeper Jason Steele.

Ibrahimovic
Lange tijd bleef het bij het ene doelpunt  voor United, waardoor Mourinho na een uur alsnog gedwongen werd om Ibrahimovic en Pogba te brengen. Het tweetal bewees niet veel later zijn waarde. De Fransman zocht met een diepe bal Ibrahimovic en de spits vond de verre hoek voor zijn vierde goal in vier dagen.

Blackburn was tijdens zijn slotoffensief nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar verder dan een afgekeurde treffer wegens buitenspel kwam de thuisploeg niet. (FOX Sports)