Jetro Willems
Jetro Willems - © FOXSports.NL

Clash in De Kuip: PSV tobt in toppers na de winter

20 februari 2017
Over zes dagen weten we of PSV titelkandidaat blijft én of Feyenoord kan omgaan met de kampioenskoorts. FOX Sports diept richting de kraker in De Kuip dagelijks een opmerkelijk feitje uit. Deel 1: PSV tobt in toppers na de winter.

PSV heeft minstens één reden om met pijn in de buik af te reizen naar Rotterdam. De Eindhovenaren blinken niet bepaald uit in topduels na de winterstop.

In liefst acht van de laatste negen ontmoetingen met Feyenoord of Ajax, die in de tweede seizoenshelft werden afgewerkt, ging PSV met een nederlaag van het veld.

Uiterst pijnlijke reeks
Een reeks die begon op 25 maart 2012, toen PSV met 0-2 verloor bij Ajax. Het bleek de eerste aflevering van een uiterst pijnlijke reeks, die alleen op 17 januari 2016 onderbroken werd.

Toen vertrok PSV met een 0-2 zege uit De Kuip. Héctor Moreno en Luciano Narsingh zorgden ervoor dat de Brabanders met een spaarzame driepunter een nawinters topduel afsloten.

In de laatste negen toppers vóór de winterstop deed PSV het stukken beter. Daarin won de ploeg vijf van de negen wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord.

Evenaring record van Ajax
Als PSV zondag niet verliest in De Kuip, staat de ploeg van Phillip Cocu een mooie statistische beloning te wachten. PSV is dan 25 uitduels op rij ongeslagen in de Eredivisie: een evenaring van de langste reeks ooit, die in 1995 door Ajax werd neergezet. (FOX Sports)