Het is niet de maand van Jurgen Mattheij. De Excelsior-verdediger pakte tegen Heracles zijn tweede rode kaart in drie duels en leidde daarmee een stortvloed aan Rotterdamse tegendoelpunten in.

De verdediger van de Rotterdammers pakte binnen zeven minuten twee keer geel, waardoor Excelsior hard ten onder ging tegen Heracles Almelo (4-0).  

Mattheij moest eerder tegen Roda JC inrukken bij een stand van 0-0. Ook tegen Roda had zijn prent grote gevolgen. Die wedstrijd verloren de Kralingers eveneens met 4-0.

De (tegen)doelpuntenregen zorgt voor een unicum in de hoogste Nederlandse competitie. Geen enkele Eredivisie-speler zag zijn ploeg meer goals incasseren na het krijgen van een rode kaart dan Mattheij, die eerder in zijn loopbaan ook al twee keer voortijdig moest inrukken. 

De mandekker zag zijn ploeg liefst dertien tegentreffers krijgen, terwijl hij al van het veld was gestuurd. Hij nam afgelopen zaterdag het opmerkelijke record in de Eredivisie over van voormalig Utrecht-speler Jean-Paul de Jong. (FOX Sports)

 

Genoa wipt trainer na afstraffing

20 februari 2017
Genoa wipt trainer na afstraffing
Genoa heeft ingegrepen na de zware nederlaag bij hekkensluiter Pescara (5-0). Trainer Iván Juric kreeg enkele uren na die afstraffing zijn ontslag....