Een tafereel dat Red Bull nog vaak verwacht te zien: een feestvierende Max Verstappen (rechts)
Een tafereel dat Red Bull nog vaak verwacht te zien: een feestvierende Max Verstappen (rechts) - © Pro Shots

Red Bull-teambaas: Ontwikkeling Verstappen mooi om te zien

20 februari 2017
Red Bull-teambaas Christian Horner heeft hoge verwachtingen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo in het nieuwe Formule 1-seizoen.

"De dynamiek tussen die twee is geweldig, ze zullen elkaar enorm pushen. Dat is voor het team alleen maar goed", zei Horner maandag op de website van Red Bull.

Nieuwe bolide
De Oostenrijkse renstal presenteert zondag de RB13, waarmee Verstappen en Ricciardo de dagen daarna gaan testen in Barcelona.

"Een nieuwe auto en nieuwe reglementen, het wordt dus een spannende periode tot aan de eerste race in Melbourne", zei Horner.

"Hebben we niets gemist in het ontwerp? Zijn we snel genoeg? Mercedes is het te kloppen team. Zij waren de afgelopen drie jaar wereldkampioen en hebben de lat hoog gelegd. Wij willen Mercedes uitdagen."

Het vertrouwen van Horner is groot in Verstappen en Ricciardo. "We hebben het beste duo van alle teams, twee echte racers die als geen ander de kunst van het inhalen verstaan. De ontwikkeling van Max is mooi om te zien. Hij groeit in ervaring en vertrouwen en is nog altijd maar negentien jaar."

Mercedes-kopstukken
Concurrent Mercedes verzekerde zich voor nog eens drie jaar van de diensten van kopstukken Toto Wolff en Niki Lauda. De twee Oostenrijkers verlengden maandag hun contract bij de Duitse renstal tot eind 2020.

Wolff fungeert sinds 2013 als de teambaas en heeft 30 procent van de aandelen van het team in bezit, topadviseur Lauda beschikt over 10 procent daarvan. (FOX Sports/ANP)