Over vier dagen weten we of PSV titelkandidaat blijft én of Feyenoord kan omgaan met de kampioenskoorts. FOX Sports diept richting de kraker in De Kuip dagelijks een opmerkelijk feitje uit. Deel 3: Gaat Tonny Johnny achterna?

Voor Tonny Vilhena kan de topper tegen PSV extra speciaal worden. De middenvelder, die door trainer Giovanni van Bronckhorst tegen ADO Den Haag werd gespaard omdat hij op scherp stond, kan een record uit de vorige eeuw evenaren.

Vilhena heeft nu 32 competitieduels op rij met Feyenoord niet verloren. Inderdaad, hij was er niet bij toen de Rotterdammers eind vorig jaar van Go Ahead Eagles verloren (1-0). Vilhena zette zijn ongeslagen serie op 21 februari 2016 in, direct na afloop van de historisch slechte reeks van zijn club die vorig seizoen zeven duels achter elkaar verloor.

Verpersoonlijking van een geluksamulet
Als Vilhena met Feyenoord niet verliest van PSV, dan komt hij op gelijke hoogte met niemand minder dan John van Loen. De voormalige spits was tussen 12 januari en 5 december 1993 de verpersoonlijking van een geluksamulet bij Feyenoord. Opvallend: ook 1993 was een kampioensjaar van de club uit Rotterdam-Zuid.

Om het clubrecord van 'meeste ongeslagen competitieduels op een rij' te verbreken, moet Vilhena nog even aan de bak. De Deen Ivan Nielsen zette tussen 1982 en 1984 een reeks van 43 duels zonder Eredivisie-nederlaag neer. (FOX Sports)