Everton Luiz (links) wordt getroost door zijn doelman Filip Kljajic
Everton Luiz (links) wordt getroost door zijn doelman Filip Kljajic - © ANP

Braziliaan Partizan verlaat veld in tranen na oerwoudgeluiden

20 februari 2017
Voor Everton Luiz was de stadsderby tussen FK Rad en Partizan Belgrado er een die hij niet snel zal vergeten. De Braziliaan verliet het veld in tranen na aanhoudende oerwoudgeluiden vanaf de tribune.

De wedstrijd werd in de slotfase tijdelijk stilgelegd, nadat enkele fans van Rad een spandoek ontrolden met daarop beledigende, racistische teksten aan het adres van Everton.

De 28-jarige middenvelder reageerde na het laatste fluitsignaal door zijn middelvinger op te steken, iets wat hem op een gele kaart kwam te staan.

Die reactie leidde tot een opstootje op het veld en rumoer op de tribunes, waar de politie de gemoederen moest sussen. Everton zocht vervolgens huilend de kleedkamers op.

90 minuten beledigd
"Ik kon mijn tranen niet inhouden na 90 minuten lang racistisch beledigd te zijn", zei de Zuid-Amerikaan, die sinds de zomer in Belgrado actief is, na afloop.

"Ik was zo mogelijk nog geschokter door het gedrag van de spelers van Rad die, in plaats van de zaken de kop in te drukken, zich achter het gedrag van hun fans schaarden."

Partizan veroordeelde de incidenten scherp. De Servische topclub noemde het een 'krankzinnige' actie en zei volledig achter Everton te staan.

Het treffen tussen Rad en Partizan eindigde in een 0-1 overwinning voor de gasten. (FOX Sports)