FA Cup-sprookje Sutton United voorbij
FA Cup-sprookje Sutton United voorbij - © Pro Shots

Arsenal maakt einde aan FA Cup-sprookje Sutton United

20 februari 2017
Het FA Cup-sprookje van Sutton United is voorbij. De amateurs gingen maandagavond eervol onderuit tegen Arsenal: 0-2.

In aanloop naar het treffen tussen David en Goliath werd er veel gezegd en geschreven over de bekerontmoeting. De corpulente reservedoelman Wayne Shaw en de hevig bekritiseerde Arsène Wenger waren dankbare onderwerpen voor de media.

De manager van Arsenal stuurde een representatief elftal het veld in, met onder anderen David Ospina, Granit Xhaka en Theo Walcott. Eenzelfde deceptie als Burnley, dat zaterdag verloor van Lincoln City, moest voorkomen worden.

Uitverkocht
Het duurde uiteindelijk 27 minuten voordat Sutton United op Gander Green Lane, met 5.000 toeschouwers uitverkocht, een tegentreffer incasseerde.

Lucas Pérez sneed vanaf rechts naar binnen, leverde op het oog een voorzet af, maar de bal verdween uiteindelijk bij de tweede paal in het net. Doelman Ross Worner liet zich duidelijk verrassen, ook door de hakbeweging van Walcott, die lucht raakte.

Tien minuten in de tweede helft gooide Arsenal de wedstrijd definitief in het slot. Walcott sloeg toe en maakte zo zijn honderdste goal in dienst van de Gunners.

Sutton United, dat een ronde eerder Leeds United uitschakelde, verweerde zich kranig. Dat bleek echter niet genoeg om Arsenal aan het wankelen te brengen. Shaw zette in de slotfase zijn tanden maar in een versnapering.

In de kwartfinales treft Arsenal nu Lincoln City. (FOX Sports)