Arthur De Greef
Arthur De Greef - © ANP

ATP Rio: Qualifier De Greef verrast titelverdediger Cuevas

21 februari 2017
De Belg Arthur De Greef heeft voor een daverende verrassing gezorgd tijdens het ATP-toernooi van Rio de Janeiro. De 24-jarige qualifier stuurde titelverdediger Pablo Cuevas met een nederlaag terug naar huis: 6-3, 3-6, 7-5.

Voor de Greef, die in Brazilië via de kwalificaties was doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, was het pas de derde zege op de ATP Tour sinds zijn debuut in april 2015. In totaal mocht hij tot op heden zeven keer opdraven op het hoogste niveau.

Voor Cuevas waren de druiven zuur. De als derde geplaatste Uruguayaan zal met hoge verwachtingen zijn gearriveerd in Rio. De gravelspecialist won vorig jaar in dezelfde stad zijn vijfde titel, alle overwinningen bereikte hij op het gemalen baksteen.

Vliegende start
De Greef kende een vliegende start en sloeg meteen door de eerste service van de favoriet heen. De vroege break bleek genoeg voor de winst in de eerste set.

Cuevas leek in het tweede bedrijf de zaken recht te zetten, maar wist vervolgens niet door te drukken. De wedstrijd ging in de derde set gelijk op tot de lange twaalfde game. De Greef sloeg toe op zijn tweede breakpoint en besliste prompt de partij.

João Sousa
João Sousa, de nummer acht van de plaatsingslijst, moest eveneens zijn biezen pakken. De Portugees kreeg een pak slaag van Roberto Carballés Baena uit Spanje: 3-6, 1-6. (FOX Sports)