André Onana
André Onana - © Pro Shots

Aanklager neemt 'oerwoudgeluiden' Vitesse-fans onder de loep

21 februari 2017
De KNVB heeft videobeelden van de wedstrijd tussen Vitesse en Ajax voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal. De bond wil tevens dat de Arnhemse club maatregelen neemt tegen racisme in het stadion.

Supporters van Vitesse namen zondag na afloop van het duel Ajax-keeper André Onana op de korrel.  Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan ‘oerwoudgeluiden’ richting de doelman uit Kameroen.

"Racisme hoort niet in stadions thuis en moet worden aangepakt", meldde de bond dinsdag via Twitter. “KNVB zoekt contact met Vitesse om maatregelen te bespreken.”

De aanklager beslist na het zien van de videobeelden of hij een officieel onderzoek instelt.

Afschuw
Algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse nam met afschuw kennis van het wangedrag "Vitesse, met een selectie met verschillende culturen, weet hoe dergelijk gedrag bij de spelers binnen kan komen", zei hij in een verklaring op de clubsite.

"Het is de club er alles aan gelegen om de aanstichters middels videobeelden te achterhalen en we hebben daartoe een onderzoek ingesteld. Vitesse is reeds met de KNVB in contact om samen dit gedrag de kop in te drukken."

Ajax won zondag de wedstrijd in de Gelredome met 0-1. Davy Klaassen maakte de enige treffer van het duel. (FOX Sports)