Art Langeler
Art Langeler - © Pro Shots

Langeler definitief bondscoach Jong Oranje

21 februari 2017
Art Langeler blijft bondscoach van Jong Oranje. De 46-jarige oefenmeester werd dinsdag definitief aangesteld als keuzeheer van de Nederlandse beloften.

"Trainer van Jong Oranje is een  mooie, uitdagende baan", zei Langeler over zijn aanstelling. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt weer op het veld te willen staan."

"Nederland beschikt traditiegetrouw over een enorm potentieel aan talent. Hen helpen aan internationale ervaring en op weg naar een succesvolle carrière geeft mij veel energie. Uiteraard staat presteren met Jong Oranje voorop. Plaatsing voor het EK in Italië is het absolute hoofddoel."

Langeler zat sinds eind september al op interim-basis in de dug-out bij Jong Oranje. De KNVB schoof hem door - Langeler was al assistent bij de onder 20 - nadat voorganger Fred Grim verderging als rechterhand van Danny Blind bij het 'grote' Oranje.

Die werkzaamheden combineerde Langeler met zijn baan als hoofd jeugdopleiding bij PSV. Komende zomer vertrekt hij echter bij de Eindhovenaren, omdat hij weer hoofdtrainer wil worden.

Langeler stond in het verleden al eens op eigen benen bij PEC Zwolle, nadat hij jarenlang actief was geweest in het amateurvoetbal. Met PEC werd hij in 2012 kampioen van de Jupiler League. (FOX Sports)