Wayne Shaw heeft op verzoek van de club ontslag genomen bij Sutton United. De reservedoelman werd wereldberoemd door een pasteitje te eten tijdens het FA Cup-treffen met Arsenal (0-2 nederlaag).

Sutton-manager Paul Doswell: "Wij vroegen hem te vertrekken, ja", aldus de trainer tegenover Sky News. "De club was zeer teleurgesteld in de manier waarop we werden afgeschilderd vanaf de 82ste minuut (het moment waarop Shaw zijn pasteitje at, red.)."

"Het is met een zwaar gemoed, want hij is een vriend van me. Maar de clubleiding vond dat we geen andere keuze hadden", aldus Doswell. 

De 45-jarige Shaw overtrad met zijn actie mogelijk de regels rond weddenschappen. De bijna 150 kilo zware keeper deed het namelijk omdat een wedkantoor daar een notering van acht tegen een op had gezet, gaf hij toe in Engelse media.

Shaw ontkent overigens dat hij of een van zijn medespelers iets fout heeft gedaan. Zij hebben namelijk geen weddenschappen geplaatst. "Dat mogen we immers niet. Ik denk dat een paar vrienden en een paar fans dat wel hebben gedaan."

De Engelse bond onderzoekt de zaak om erachter te komen of Shaw de regels heeft overtreden. Het FA-reglement geeft aan dat voetballers niet 'direct of indirect zullen proberen de uitslag, het verloop, het gedrag of enig ander aspect van of gebeurtenis in een voetbalwedstrijd te beïnvloeden'.

Ook het gokbedrijf dat de weddenschappen had aangenomen en maandag eenmalig sponsor was van Sutton United wordt onderzocht. The Gambling Commission, een overheidsorgaan dat de gokmarkt reguleert, maakte dat bekend. (FOX Sports/ANP)