Over drie dagen weten we of PSV titelkandidaat blijft én of Feyenoord kan omgaan met de kampioenskoorts. FOX Sports diept richting de kraker in De Kuip dagelijks een opmerkelijk feitje uit. Deel vier: de PSV-polonaise.

Het is al tijden 'keigezellig' in de spelersbus van PSV. Tripjes naar pak 'm beet Groningen, Almelo of Alkmaar eindigden steevast in een overwinningsfeestje. Phillip Cocu en zijn manschappen lopen continu de polonaise.

Clubrecord
Oké, af en toe zit er ook een gelijkspel op vreemde bodem tussen, zoals bij sc Heerenveen en Ajax. Maar de Eindhovenaren zijn buitenshuis vrijwel ongenaakbaar. De afgelopen 24 uitwedstrijden in de Eredivisie gingen niet verloren, een heus clubrecord.

PSV gaat derhalve met veel vertrouwen naar De Kuip, voor de kraker tegen Feyenoord. Nog een keer ongeslagen betekent een evenaring van het uitrecord van het befaamde Ajax in 1995.

Pereiro
De indrukwekkende uitreeks van PSV begon overigens op zondag 4 oktober 2015 in Amsterdam. Door twee treffers van Gastón Pereiro werd Ajax die dag met 1-2 verslagen. In Rotterdam volgt nu wederom een topper van jewelste.

Wordt het de zoveelste polonaise of blijft het ditmaal stil in de Eindhovense spelersbus? (FOX Sports)