Olympische ringen
Olympische ringen - © Pro Shots

Hongarije haakt af als gastland voor OS 2024

22 februari 2017
Hongarije is niet langer in de race om de Olympische Spelen van 2024 te organiseren. Een woordvoerder van de Hongaarse regering bevestigde woensdagavond dat de kandidatuur zal worden ingetrokken.

Het besluit is genomen na beraad tussen premier Viktor Orban, burgemeester Istvan Tarlos van Boedapest en een delegatie van het Hongaarse Olympisch Comité.

Het Internationaal Olympisch Comité maakt halverwege september bekend welk land de Zomerspelen van 2024 mag organiseren. Alleen Los Angeles en Parijs zijn nog over als kandidaatsteden.

De Zomerspelen van 2020 zijn in Tokio.

Geen surprise
Het afhaken van Hongarije komt niet als een grote verrassing. Lang niet alle Hongaren waren enthousiast over de kandidaatstelling van Boedapest, dat als outsider werd gezien.

De politieke beweging Momentum liet onlangs weten dat er meer dan 200.000 handtekeningen waren ingezameld voor een petitie tegen de Olympische Spelen in Hongarije. Dat aantal was voldoende om een referendum te houden. Burgemeester Tarlos liet daarop weten dat hij serieus overwoog om Boedapest terug te trekken. (ANP)