Angelique Kerber
Angelique Kerber - © FOXSports.NL

WTA Dubai: Uitgeschakelde Kerber kan eerste plaats vergeten

24 februari 2017
Angelique Kerber kan de eerste plaats op de mondiale ranking voorlopig uit haar hoofd zetten. De Duitse verloor vrijdag in de halve eindstrijd van het WTA-toernooi van Dubai van Elina Svitolina: 6-4, 7-6.

Als Kerber het toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten had gewonnen, zou zij de koppositie op de wereldranglijst weer over hebben genomen van Serena Williams. Maar voordat dit doel daadwerkelijk gerealiseerd kon worden, belandden haar snode plannen in de prullenbak.

Svitolina was Kerber in twee sets de baas. Uiteraard een knappe prestatie van de Oekraïense, maar ook een resultaat dat het gevolg was van blessureleed van Kerber. De Duitse kampte met rugklachten, die haar duidelijk parten speelden.

Hinkelend
Hinkelend kwam Kerber nog wel op een 6-5 voorsprong in de tweede set. Zij verloor echter haar service, waarna Svitolina ook de tiebreak won.

In de eindstrijd neemt Svitolina het op tegen Caroline Wozniacki. De Deense, ook een voormalige nummer één van de wereld, versloeg Anastasija Sevastova met 6-3, 6-4. (FOX Sports)