Kamil Glik scoort namens Monaco
Kamil Glik scoort namens Monaco - © FOXSports.NL

Monaco alleen aan kop met clubrecord in zicht

25 februari 2017
AS Monaco gaat weer alleen aan de leiding in de Ligue 1. Het team van trainer Leonardo Jardim won de uitwedstrijd tegen Guingamp met 1-2.

Monaco speelde daarmee de teleurstelling van de spectaculaire wedstrijd tegen Manchester City in de Champions League (5-3 verlies) een beetje van zich af.

De Poolse verdediger Kamil Glik opende zaterdag halverwege de eerste helft de score voor Monaco. In de 86ste minuut verdubbelde Fabinho vanaf de strafschopstip de voorsprong. Etienne Didot deed in laatste minuut van de officiële speeltijd nog wel iets terug voor de thuisploeg, die op de negende plaats in de competitie staat.

Clubrecord
Monaco heeft dankzij de overwinning weer drie punten voorsprong op Nice, dat vrijdagavond al won. De Monegasken scoorde al 78 keer, en is nu nog één treffer van een clubrecord verwijderd.

In het seizoen 1977/1978 scoorde Monaco, dat toen de landstitel behaalde, totaal 79 maal. Monaco heeft nog elf duels om die prestatie uit de boeken te schrijven. (FOX Sports/ANP)

Geen Sinkgraven en Nouri bij Ajax

25 februari 2017
Geen Sinkgraven en Nouri bij Ajax
Daley Sinkgraven is nog niet hersteld van zijn enkelblessure. De linkerverdediger ontbreekt in de selectie van Ajax voor de thuiswedstrijd van...