FC Utrecht heeft op een sensationele manier de elfde seizoenszege geboekt. In Groningen kwam de formatie van Erik ten Hag terug uit geslagen positie en won met 2-3.

Utrecht keek na de eerste helft nog tegen een uitzichtloze tussenstand aan. Twee doelpunten van Bryan Linssen zorgden voor een 2-0 stand en dus voor kopzorgen bij Utrecht. Linssen, die in de vijfde en laatste minuut van het eerste bedrijf toesloeg, was voor zijn doen opmerkelijk trefzeker.

Maar die voorsprong van Groningen verdween na rust als sneeuw voor de zon. Sébastien Haller, met zijn eerste goal van 2017, zette Utrecht op het goede spoor. Na de treffer van de Fransman deed ook Giovanni Troupée een duit in het zakje. De jonge verdediger klopte Groningen-goalie Sergio Padt in de korte hoek.

Heroïsch
Het bezoekje aan Groningen werd echter nog heroïscher voor Utrecht. Acht minuten voor het eind van het duel maakte Yassin Ayoub de mooiste en de belangrijkste van de avond. De middenvelder wipte de bal fraai over de uitgekomen Padt, waardoor een memorabele comeback een feit was.

Voor FC Utrecht was het de eerste keer in bijna vijf jaar, dat de ploeg wist te winnen na een 0-2 achterstand. Dat dit buitenshuis gebeurde, was helemaal bijzonder. Voor een dergelijk huzarenstukje moeten we terugbladeren tot 28 augustus 1994. (FOX Sports)

Sparta weet weer eens wat winnen is

25 februari 2017
Sparta weet weer eens wat winnen is
Sparta moest er dik drie maanden op wachten, maar zaterdag was het weer eens zover. De Rotterdammers versloegen N.E.C. met 0-1 en pakten zo hun...