Sparta moest er dik drie maanden op wachten, maar zaterdag was het weer eens zover. De Rotterdammers versloegen N.E.C. met 0-1 en pakten zo hun eerste competitiezege sinds lange tijd.

In november boekte Sparta een knappe overwinning (3-1) op sc Heerenveen. Maar die driepunter bleek een vloek met zich mee te brengen. Er volgden namelijk elf wedstrijden waarin niet gewonnen werd. Tot de dag de ploeg van Alex Pastoor in de bus naar Nijmegen stapte.

Niet dat het spel tegen N.E.C. overtuigend was, maar dat zal voor de meeste Sparta-fans louter een bijzaak zijn. Maar gewonnen werd er, door een treffer van Paco van Moorsel. De middenvelder schoot na een dik half uur raak, op aangeven van Denzel Dumfries.

Gemiste strafschop
Eerder in de wedstrijd miste N.E.C. een levensgrote kans om de score te openen. Gregor Breinburg mocht een strafschop nemen, nadat Spartaan Mart Dijkstra een overtreding beging op Julian von Haacke. De captain van de thuisploeg zag zijn inzet echter gekeerd worden door keeper Roy Kortsmit.

Na rust liet N.E.C. welgeteld één schot tussen de palen noteren, afkomstig van verdediger Dario Dumic. Omdat Sparta het naliet om een voortijdige beslissing te forceren, kreeg het publiek in het Goffertstadion een spannende slotfase voorgeschoteld. Op het-puntje-van-de-stoel-werk dus, maar goed? Dat was het zeker niet. (FOX Sports)

Excelsior verliest ook van Willem II

25 februari 2017
Excelsior verliest ook van Willem II
Excelsior heeft zaterdag in eigen stadion met 0-2 van Willem II verloren. De Rotterdamse club heeft nog maar één punt meer dan hekkensluiter...