Na Sparta heeft ook Heerenveen zijn zegeloze reeks eindelijk beëindigd. De Friezen waren Roda JC met 3-0 de baas en boekte daardoor de eerste winst in zeven duels.

Na een doelpuntloze eerste helft zorgde Roda-middenvelder Mohamed El Makrini voor een breekpunt in de wedstrijd. El Makrini ging in de 54ste minuut keihard door op Martin Ødegaard, waardoor hij met rood het veld moest verlaten. 

Kort daarop plukte Heerenveen al de vruchten van de overtalsituatie op het veld. Niemand minder dan Doke Schmidt opende de score en kopte zijn eerste treffer sinds exact drie jaar en zeventien dagen tegen de touwen.

De 1-0 stand leek als eindscore de boeken in te gaan. Inderdaad, leek. Want Heerenveen zorgde er in de laatste minuten voor dat de uitslag er veel fraaier uit kwam te zien. Invaller Henk Veerman maakte een minuut voor het officiële einde de 2-0. 

Geflatteerd 
In de tweede minuut van de blessuretijd strooide Reza Ghoochannejhad nog wat extra zout in de wonden van Roda. De spits van Heerenveen schoot een penalty binnen, waardoor de geflatteerde 3-0 op de borden kwam. (FOX Sports)