Jan-Arie van der Heijden juicht na de 2-1
Jan-Arie van der Heijden juicht na de 2-1 - © Pro Shots

Feyenoord klopt PSV na bizar slot

26 februari 2017
Feyenoord heeft zondag een grote stap gezet richting de titel. De Rotterdammers versloegen PSV in een kolkende Kuip: 2-1. Doellijntechnologie moest bij de winnende treffer uitsluitsel geven.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst begon voortvarend aan de wedstrijd en koos direct voor de aanval. Na negen minuten was het al raak: Jens Toornstra haalde van dichtbij snoeihard uit en liet Jeroen Zoet kansloos: 1-0.

Met die voorsprong op zak nam Feyenoord gas terug, waardoor het slap gestarte PSV op adem kon komen.

De regerend kampioen kreeg na een half uur echter een nieuwe tegenvaller te verwerken, toen Marco van Ginkel geblesseerd van het veld moest. PSV kwam weliswaar wat beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen creëerde het niet.

Na een uur spelen, toen Feyenoord nog steeds domineerde, trok Gastón Pereiro met een fraai schot de stand gelijk (1-1).

Doellijntechnologie
In de 83ste minuut kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong. Een inzet van Jan-Arie van der Heijden leek te worden gekeerd door Zoet, maar doellijntechnologie wees uit dat de bal over de lijn was geweest. Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf uitsluitsel: 2-1.

Na het bekijken van de beelden leek het erop dat Jeroen Zoet de bal zelf over de lijn trok, na de inzet van Van der Heijden.

Door de zege vergroot Feyenoord het gat met nummer drie PSV tot elf punten. (FOX Sports/ANP)