Fred Friday maakt de 1-1
Fred Friday maakt de 1-1 - © Pro Shots

Laat doelpunt Friday voorkomt nederlaag AZ

26 februari 2017
AZ heeft zich zondag tegen PEC Zwolle niet kunnen revancheren van de oorwassing in de Europa League tegen Olympique Lyon (7-1). Op eigen veld moest de Alkmaarse ploeg in een slechte wedstrijd genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.

Trainer John van den Brom veranderde in de basisformatie van AZ het een en ander na de Europese afstraffing.

In de defensie maakte de Noor Jonas Svensson zijn debuut en op het middenveld ruimde hij een plek in voor de jeugdige Guus Til.

AZ was, zonder groots te spelen, de betere in het aanvankelijk weinig sprankelende duel. Veel kansen kreeg de ploeg niet. Een vrije trap van Derrick Luckassen miste doel en Til raakte de paal.

Het verdedigende PEC Zwolle stelde er weinig tegenover. Alleen Danny Holla probeerde het een keer van afstand.

Sterk Zwolle
PEC begon na de rust sterk. Queensy Menig schoot voorlangs en Nicolai Brock-Madsen prikte de bal in het zijnet. De derde Zwolse poging was wel raak.

Ryan Thomas scoorde nadat de defensie van AZ apathisch toekeek bij een hoekschop. Doelman Tim Krul was kansloos bij de inzet van de Nieuw-Zeelander. Menig verzuimde kort daarna de score te verdubbelen.

AZ probeerde daarna het initiatief over te nemen, maar bijna niets lukte in de Alkmaarse aanval. Toch pakte de ploeg uiteindelijk nog een puntje. Invaller Fred Friday maakte tien minuten voor het einde gelijk.

Op de valreep een opsteker voor AZ, dat donderdag in Alkmaar de halve finale van de KNVB Beker speelt tegen Cambuur. (FOX Sports/ANP)

Harry Kane vermorzelt Stoke City

26 februari 2017
Harry Kane vermorzelt Stoke City
Tottenham Hotspur heeft zich zondag in de Premier League goed hersteld van de uitschakeling door AA Gent in de Europa League. Mede dankzij een...