Robin Haase
Robin Haase - © ANP

ATP Dubai: Haase neemt het op tegen Djokovic-beul Istomin

27 februari 2017
Robin Haase zal er gebeten op zijn om komende week zijn verloren terrein op de wereldranglijst goed te maken. De beste Nederlandse tennisser treft dinsdag in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Dubai Denis Istomin uit Oezbekistan.

Haase kukelde afgelopen week acht posities op de mondiale ranking en is nu terug te vinden op de 66ste plek. De reden voor de terugval was zijn uitschakeling in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Marseille.

De Hagenaar ging in Frankrijk in drie sets ten onder tegen thuisfavoriet Richard Gasquet. In het dubbelspel wist hij samen met zijn Britse partner Dominic Inglot wel door te dringen tot de finale, waarin het duo verloor van topseeds Julien Benneteau en Nicolas Mahut.

Djokovic-beul
Istomin, die twee plaatsen hoger op de wereldranglijst staat, boekte vorige maand de mooiste overwinning van zijn carrière. De 30-jarige Oezbeek verraste in de tweede ronde van de Australian Open titelverdediger Novak Djokovic na een spectaculaire vijfsetter.

Istomin schakelde vervolgens Pablo Carreño Busta uit, voordat hij in de vierde ronde strandde tegen Grigor Dimitrov. De Bulgaar zat hem twee weken geleden eveneens dwars in Rotterdam tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament, waar hij in de tweede ronde zijn koffers moest pakken.

Haase en Istomin vormen dinsdag de vierde partij op Court 1, waar de eerste wedstrijd om 11.00 uur Nederlandse tijd op de rol staat. (FOX Sports)

De partij tussen Robin Haase en Denis Istomin zie je dinsdagmiddag LIVE op FOX Sports 4

Gerelateerd