Eintracht Frankfurt kan dinsdagavond voor het eerst sinds 2007 de laatste vier van het Duitse bekertoernooi bereiken. Dan zal het wel Arminia Bielefeld-spits Fabian Klos moeten afstoppen.

De 29-jarige Klos is een cultheld in Bielefeld. Een beer van een vent, bijna twee meter lang. Nog belangrijker, hij is bijna elk seizoen goed voor minimaal tien treffers. Afwisselend op het tweede en derde niveau in Duitsland.

Aanvoerder Klos strijdt momenteel met Bielefeld tegen degradatie uit de Tweede Bundesliga, maar scoort desondanks aan de lopende band. Vooral na de winterstop, met acht goals in de afgelopen zeven wedstrijden. Dat brengt zijn totaal op elf.

Miljoenen
Twee jaar geleden reikte Bielefeld tot de halve finales van de DFB-Pokal door onder meer Hertha BSC, Werder Bremen en Borussia Mönchengladbach uit te schakelen. Daar mikken Klos en consorten opnieuw op. Het zou de club een slordige 2,5 miljoen euro opleveren.

Eintracht Frankfurt, dat de laatste drie ontmoetingen in de Bundesliga verloor, kan dat geld ook goed gebruiken. Klos afstoppen luidt het devies. Een zware taak voor centrale verdediger David Abraham. (FOX Sports)

Gerelateerd