Eloy Room en Adnane Tighadouini trainen weer mee bij Vitesse. Beide spelers komen terug van blessures en richten zich op de halve finale van de KNVB Beker tegen Sparta.

De 28-jarige Room viel afgelopen zondag tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-3) uit met een liesblessure. Twee dagen later stond de vaste doelman van Vitesse echter 'gewoon' weer op het trainingsveld van Papendal. 

Tighadouini
Dat was goed nieuws voor Vitesse-coach Henk Fraser, die afgelopen weekend ook al niet kon beschikken over Tighadouini. Voor de buitenspeler kwam het duel in Deventer te vroeg vanwege liesklachten. De ernst van de blessure lijkt echter mee te vallen, want ook hij trainde de afgelopen dagen alweer mee met de Arnhemmers.

Als vervanger van Tighadouini ontpopte Navarone Foor zich tot een uitstekende stand-in. Hij nam in Deventer het openingsdoelpunt op prachtige wijze voor zijn rekening.

Halve finale
Aankomende woensdag gaat Vitesse op bezoek bij Sparta voor de halve finale van de KNVB Beker. Een dag later strijdt AZ in eigen huis met Cambuur voor het andere toegangsbewijs van de bekerfinale in De Kuip. (FOX Sports/ANP)