Robin Haase
Robin Haase - © ANP

ATP Dubai: Haase krijgt Istomin klein

28 februari 2017
Robin Haase is doorgedrongen tot de tweede ronde van het ATP-toernooi van Dubai. Hij versloeg Denis Istomin in 'straight sets': 6-2, 6-4.

Haase, nummer 66 van de wereld, serveerde sterk en kwam alleen tijdens zijn laatste opslagbeurt even in gevaar. Istomin moest drie keer zijn service inleveren.

Istomin maakte naam door in de tweede ronde van de Australian Open van Novak Djokovic te winnen. Tegen Haase was de Oezbeek, die twee plaatsen lager op de wereldranglijst staat dan de Nederlander, niet opgewassen.

Tweede ronde
Haase stuit in de tweede ronde op de Tsjech Tomas Berdych, die zijn landgenoot Lukas Rosol zag opgeven bij 6-3, 2-1.

Berdych is als vijfde geplaatst op het sterk bezette toernooi in Dubai, achter Andy Murray, de al uitgeschakelde Stan Wawrinka, Roger Federer en Gaël Monfils.

Andy Murray
Murray kende weinig problemen in zijn partij tegen Malek Jaziri. De Britse nummer een van de wereld wees de Tunesiër met 6-4, 6-1 terug.

Jaziri brak Murray nog wel in de derde game, maar vervolgens nam de favoriet het heft in handen. Hij sloeg meteen terug in de volgende servicegame en haalde eenvoudig de set binnen. Na 1-1 in het tweede bedrijf was het afgelopen met de dadendrang van Jaziri. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd