De videoscheidsrechters bij de halve finales van de KNVB Beker werken woensdag en donderdag vanuit Hilversum. Bij voorgaande bekerduels dit seizoen assisteerden video-arbiters nog vanuit een bus bij het stadion.

Dat leverde Kevin Blom vorig jaar december hachelijke momenten op. Hij werd na afloop van het bekerduel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht belaagd door boze fans van de club uit Overijssel.

Blom is woensdag opnieuw videoscheidsrechter tijdens het duel tussen Sparta en Vitesse. Hij krijgt donderdag als arbiter bij AZ tegen SC Cambuur hulp van videoscheidsrechter Dennis Higler.

Grensverleggende stap
“Dit is een nieuwe, grensverleggende stap in de ontwikkeling van de videoscheidsrechter”, vertelt Gijs de Jong. De operationeel directeur van de KNVB was een van de belangrijke initiatiefnemers van de invoering van videoscheidsrechters.

“De KNVB blijft continu de video-arbitrage in het voetbal ontwikkelen. Daarbij durven we ook dergelijke vernieuwingen te testen. Een videoscheidsrechter op een centrale plek maakt het in de toekomst mogelijk bij meerdere wedstrijden gebruik te maken van video-arbitrage. Net zoals dat bijvoorbeeld in de NBA het geval is.”

“Dit past bij onze vooruitstrevende visie het voetbal eerlijker te maken en de ambitie om de komende jaren bij meer wedstrijden de videoscheidsrechter in te zetten.” (ANP)

 

Mel opvolger Garitano bij Deportivo

28 februari 2017
Mel opvolger Garitano bij Deportivo
Deportivo la Coruña heeft dinsdag Pepe Mel aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De voormalig coach van Real Betis en West Bromwich Albion is de...