Hamburger SV kreeg dit seizoen in de DFB-Pokal nog geen enkel doelpunt tegen. Klinkt komisch na de 8-0 pandoering bij Bayern München.

Toch is het zo en de Noord-Duitsers hopen die serie een vervolg te geven tegen Borussia Mönchengladbach. Een plek bij de laatste vier in het bekertoernooi lonkt, plus een bonus van 2,55 miljoen euro.

Nog even terug naar die zwarte zaterdag. De patiënt Hamburger SV leek aan de beterende hand na onder meer zeges op Bayer Leverkusen en RB Leipzig. Maar in München ging alles fout wat er maar fout kon gaan. Ziek, zwak en misselijk keerde de ploeg terug naar huis.

Ongeslagen
Daar, in het eigen Volksparkstadion, is Hamburger SV inmiddels zes duels op rij ongeslagen, inclusief het bekertreffen met 1. FC Köln. Dat biedt houvast, al is het zo dat Borussia Mönchengladbach óók nog geen enkel doelpunt hoefde te incasseren in het huidige bekertoernooi.

De traditieclubs troffen elkaar in de DFB-Pokal voor het laatst in 1987. Toen won HSV de halve eindstrijd met 1-0. In de finale werd vervolgens Stuttgarter Kickers verslagen. In Hamburg hopen ze vurig op een herhaling van zetten. (FOX Sports)