Vivianne Miedema
Vivianne Miedema - © Pro Shots

Oranje Vrouwen: Het échte proefwerk in de Algarve

1 maart 2017
De voetbalsters van Oranje strijden de komende week in Portugal om de Algarve Cup. Het jaarlijkse toernooi voor landenteams geldt deze keer als voorbereiding op het EK 2017.

Deze zomer moet het voor Oranje gebeuren op het Europese kampioenschap, dat van 16 juli tot en met 6 augustus in Nederland plaatsvindt. Na ruime oefenzeges op Roemenië (1-7) en Rusland (0-4) in januari is het vertrouwen groot in het Hollandse kamp. 

Beide sparringpartners bevonden zich buiten de top 20 van de wereldranglijst en bleken ook duidelijk een maatje te klein. Deze week is het tijd voor een nieuw proefwerk in de Algarve.

Poulefase
De Oranje Leeuwinnen krijgen tijdens het achtdaagse toernooi gezelschap van elf andere vrouwenteams. In de poulefase moet de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman achtereenvolgens zien af te rekenen met China, Australië en Zweden, respectievelijk de nummers dertien, zes en acht van de wereldranglijst.

De voetbalsters trappen het toernooi woensdag af met de wedstrijd tegen China. Het belooft een spannende ontmoeting te worden, want de Aziatische ploeg staat maar één plek onder Nederland op de mondiale ranking.

Goalgetter
In Vivianne Miedema heeft de Oranje-selectie een absolute topspeelster in de gelederen. De goalgetter van Bayern München is door de FIFPro genomineerd voor het wereldelftal van 2016. Of zij ook toetreedt tot dit bijzondere gezelschap wordt op 8 maart, Internationale Vrouwendag, bekendgemaakt. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Nederland en China zie je woensdag om 16.00 uur LIVE op FOX Sports 1

 

Gerelateerd