Daley Blind en Davy Klaassen
Daley Blind en Davy Klaassen - © Pro Shots

Oranje oefent tegen Marokko en Ivoorkust

1 maart 2017
Het Nederlands elftal oefent in het voorjaar tegen twee Afrikaanse tegenstanders: Marokko en Ivoorkust.

Woensdag 31 mei speelt de ploeg van bondscoach Danny Blind in Casablanca tegen Marokko.

Eerste pinksterdag, zondag 4 juni, volgt een treffen met Ivoorkust. Het duel met Les Éléphants vindt plaats in De Kuip en begint om 19.30 uur. Vijf dagen later ontmoet Oranje in het kader van de WK-kwalificatie Luxemburg.

Blind: "Dit zijn allebei mooie sparring-partners. Vorige maand heb ik de ploegen nog aan het werk gezien tijdens de Afrika Cup. Titelverdediger Ivoorkust stelde daar wel enigszins teleur. Zij werden al in de groepsfase uitgeschakeld door nota bene Marokko."

"Maar in de kwalificatiegroep voor het WK staat Ivoorkust juist weer twee punten boven Marokko. Een wedstrijd tussen Marokko en Nederland is sowieso speciaal, omdat we daar vast spelers gaan terugzien die we kennen uit de Eredivisie."

Nederland kwam in mei 2014 in aanloop naar het WK in Brazilië voor het laatst uit tegen een Afrikaanse tegenstander. Oranje sloot het oefenduel met Ghana destijds winnend af met 1-0.

Blind: "Het is zeker voor onze jonge spelersgroep waardevol dat we kunnen oefenen tegen een tegenstander van een ander continent. En met een mogelijk WK in aantocht is dat mooie bagage." (FOX Sports)

Gerelateerd