Sparta Rotterdam en Vitesse strijden woensdagavond op Het Kasteel om een felbegeerde finaleticket voor de KNVB Beker. Het betekent óók een clash tussen twee topscorers: Zakaria El Azzouzi en Adnane Tighadouini.

Bij beide aanvallers staat de teller op vier doelpunten dit bekertoernooi. Tighadouini, die dit seizoen gehuurd wordt van Málaga, was tweemaal trefzeker tegen amateurploeg ASV De Dijk en scoorde tegen Jodan Boys en Feyenoord.

De topscorer van Sparta El Azzouzi, die het in de Eredivisie de laatste weken moet doen met invalbeurten, scoorde in de bekerduels met PSV en Heracles. Tegen de ploeg uit Almelo maakte de aanvaller zelfs een hattrick.

Thuis sterk
Beide ploegen hadden in voorgaande rondes een belangrijk aandeel in de uitschakeling van de traditionele top-3. Sparta was in de tweede ronde met 3-1 te sterk voor PSV, terwijl Vitesse in de kwartfinale in eigen huis met 2-0 van Feyenoord won.

Sparta en Vitesse stonden vier keer eerder tegenover elkaar in de KNVB beker. De laatste bekerontmoeting op Het Kasteel dateert alweer van 9 februari 1992. De Spartanen wonnen die wedstrijd na strafschoppen.

Het is voor Vitesse te hopen dat de wedstrijd van woensdag beslist wordt na 90 minuten. De Arnhemmers koesteren namelijk niet bepaald warme herinneringen aan verlenging. De laatste twee keer dat Vitesse in de halve finale stond, verloor het na extra tijd of strafschoppen.

Eerste prijs
Mochten de bezoekers woensdag ten koste van Sparta de finale bereiken, dan zou dat de vierde keer in de clubgeschiedenis zijn. Erg goed ging dat ze niet af, de Arnhemmers wonnen namelijk nog nooit een KNVB-beker.

De prijzenkast van de Rotterdammers is iets voller. De Kasteelheren wisten het toernooi driemaal op hun naam te schrijven (1958, 1962 en 1966). (FOX Sports)