Borussia Mönchengladbach heeft in navolging van Eintracht Frankfurt de halve finales bereikt van de DFB-Pokal. De 1-2 zege bij Hamburger SV kwam tot stand vanaf de stip.

De thuisploeg had wat goed te maken na het debacle in de competitie van afgelopen zaterdag. Toen kreeg HSV met liefst 8-0 aan de broek bij Bayern München.

Met ex-speler Rafael van der Vaart als aandachtig toeschouwer op de tribune kwam de ploeg van trainer Markus Gisdol aanzienlijk beter voor de dag.

De grootste kans viel na achttien minuten te noteren. Bobby Wood kreeg de bal aangespeeld van Aaron Hunt en loste een schot op het doel van Gladbach. Keeper Yann Sommer moest zich strekken om een achterstand te voorkomen.

De bezoekers, met de van een blessure teruggekeerde Raffael in de basis, stelden daar slechts een schot van Lars Stindl tegenover. De laatste tijd zo productieve aanvaller zag zijn poging naast gaan.

Strafschop Stindl
Zijn moment kwam alsnog, kort na de pauze. Mergim Mavraj vloerde Patrick Herrmann in de zestien en scheidsrechter Marco Fritz wees naar de stip. Voor Stindl een koud kunstje: 0-1.

Nog geen tien minuten later kreeg Gladbach opnieuw een penalty toegekend, ditmaal na een overtreding van Matthias Ostrzolek op Jonas Hofmann. Niet Stindl, maar Raffael legde aan. Ook hij bleef uiterst koel: 0-2.

Hamburger SV kon in het vervolg amper een vuist maken. De treffer van Bobby Wood in blessuretijd kwam veel te laat. (FOX Sports)