Samenvatting Sparta Rotterdam - Vitesse

Baker schiet Vitesse naar finale KNVB Beker

1 maart 2017
Vitesse staat voor het eerst in 27 jaar in de finale van de KNVB Beker. De Arnhemmers zegevierden in een vermakelijk duel met 1-2 bij Sparta Rotterdam.

De grote man bij de bezoekers was Lewis Baker, nu topscorer van het toernooi met vijf treffers. De Engelsman, bekend en berucht om zijn kiezelharde schot, verraste Sparta-doelman Roy Kortsmit in de eerste helft met een verdekte knal: 0-1.

De middenvelder sloeg in de tweede helft nog een keer toe en leek het duel te beslissen. Maar een minuut later lag de bal er aan de andere kant ook in. Guram Kashia pegelde de bal per ongeluk in eigen doel en er ontspon zich een spectaculaire slotfase.

Penalty?
Sparta geloofde er weer in, het Kasteel ging als een blok achter de eigen ridders staan, maar Vitesse kreeg de grootste kans om de wedstrijd in het laatste kwartier in het slot te gooien. De schuiver van Milot Rashica raakte echter niet het net, maar de paal.

Kashia leek de thuisploeg opnieuw een plezier te doen, toen de verdediger van Vitesse hands maakte in het eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Pol van Boekel zag er echter niets in, liet doorspelen en maakte ook geen gebruik van de videoreferee.

Vitesse gaat daardoor naar de finale van de KNVB Beker. De laatste keer dat de Arnhemmers dat flikten, was in 1990. Destijds was PSV met 1-0 te sterk. Donderdagavond wordt duidelijk of AZ of SC Cambuur de tegenstander is in De Kuip op 30 april. (FOX Sports)