Real Madrid heeft woensdag de koppositie in La Liga verspeeld. De sterrenploeg van coach Zinédine Zidane moest op eigen veld tegen middenmoter Las Palmas genoegen nemen met een punt: 3-3.

Daardoor is Barcelona de nieuwe koploper. Het team van de scheidende coach Luis Enrique versloeg eerder op de avond Sporting Gijón met 6-1. Barça heeft nu een punt meer dan Real Madrid, dat nog wel een wedstrijd moet inhalen.

Real Madrid keek vijf minuten voor tijd nog tegen een achterstand van 1-3 aan. De thuisploeg speelde bovendien vanaf de 47ste minuut met tien man na de tweede gele kaart voor aanvaller Gareth Bale.

Dankzij twee late treffers van sterspeler Cristiano Ronaldo (strafschop en kopbal) ontsnapte Real Madrid aan een nederlaag.

Afgelopen zondag werkte de ploeg van Zidane in de uitwedstrijd tegen Villarreal in het laatste halfuur een achterstand van 2-0 volledig weg: 2-3.

Provoceren
Na de rust (1-1) ging het helemaal fout bij de thuisploeg. Eerst liet Bale zich provoceren. Nog geen tien minuten later gedroeg Real-verdediger Sergio Ramos zich als een volleerd keeper.

Jonathan Viera benutte de strafschop waarna Kevin-Prince Boateng de stand snel op 1-3 bracht. Met tien man dwong Real Madrid nadien nog legio kansen af. Ronaldo redde zijn ploeg met twee treffers. (ANP)