Voor Cambuur lijkt de halve finale van de KNVB Beker tegen AZ op geen beter moment te kunnen komen dan donderdagavond. Terwijl de Friezen een prima generale kenden tegen MVV (4-0), piept en kraakt het bij de formatie uit Alkmaar.

Na in de eerste en tweede ronde de amateurs van respectievelijk FC Rijnvogels (0-1) en TEC (0-4) terug te hebben gedrongen, ontpopte de nummer zes van de Jupiler League zich tot stuntploeg door via Ajax (2-1) en FC Utrecht (na penalty’s) voor het eerst in de geschiedenis de halve finales van de beker te bereiken.

Juiste moment
Groot feest in Leeuwarden, waar de spelers werden opgewacht door honderden supporters. Diezelfde fans hadden vermoedelijk liever een andere loting gezien voor de halve finales, maar lijken aan de andere kant AZ op het juiste moment te treffen.

Het gemor op de tribunes neemt pijnlijke vormen aan voor trainer John van den Brom. ‘Sjonnie, rot op’, klonk het uit boze kelen tijdens de remise van afgelopen zondag tegen PEC Zwolle (1-1) in het AFAS Stadion. De aanleiding vormde ontegenzeggelijk de enorme afstraffing door Olympique Lyon van de donderdagen daarvoor (1-4 en 7-1).

Geen unicum
Het zou niet voor het eerst zijn, mocht Cambuur erin slagen als eerstedivisieclub de finale te halen. Zo wisten bijvoorbeeld FC Volendam (1958), PEC Zwolle (1977) en sc Heerenveen (1993) al eens tot de eindstrijd te reiken. (FOX Sports)