Robin Haase
Robin Haase - © Pro Shots

ATP Dubai: Haase knap naar laatste vier

2 maart 2017
Robin Haase is in bloedvorm. Op het ATP-toernooi van Dubai heeft hij de halve finales bereikt door Damir Dzumhur met 6-2, 4-6, 6-4 naar huis te sturen.

Haase speelt in de halve finale tegen de Spanjaard Fernando Verdasco die de als vierde geplaatste Fransman Gaël Monfils naar huis stuurde.

Rebreak
De Hagenaar begon goed aan de partij en een break in de derde game gaf hij niet meer weg. Hij pakte de set uiteindelijk simpel na nog een keer de service van Dzumhur te kraken.

In de tweede set kon Haase, de nummer 66 op de ATP-ranking, een eerste breakpunt niet benutten. Een game later deed Dzumhur (nummer 77) dat wel. Na een rebreak van Haase gaf hij bij 4-5 opnieuw zijn service gewonnen en ging de man uit Bosnië en Herzegovina er met de set vandoor.

Overhand
Haase liet zijn kop niet hangen en pakte in de derde set de draad weer op. Na drie breaks in de eerste drie games had de Nederlander de overhand en gaf hij nog maar vier punten gewonnen op zijn eigen service.

Haase won in de eerste ronde van de Oezbeek Denis Istomin en schakelde een ronde later de Tsjech Tomas Berdych uit, die als vijfde geplaatst was in Dubai.

Haase wist in zijn loopbaan twee keer een ATP-toernooi op zijn naam te schrijven. In 2011 en 2012 won hij het toernooi van Kitzbühel. (FOX Sports/ANP)