ATP Dubai: Murray verslaat Kohlschreiber na slijtageslag

ATP Dubai: Murray langs rand van de afgrond naar halve finale

2 maart 2017
Andy Murray heeft zich donderdag naar de halve finales van het ATP-toernooi in Dubai geknokt, want wat ging het moeizaam tegen Philipp Kohlscheiber.

De nummer één van de wereldranglijst overleefde tegen de Duitser (ATP-ranking 29) maar liefst zeven (!) wedstrijdpunten en sloeg vervolgens toe in de derde set: 6-7 (4) 7-6 (18!) 6-1.

Plaatsingslijst
Murray wankelde in de lange tiebreak van de tweede set, die een uur en 24 minuten duurde, maar wist van geen opgeven. In de beslissende derde set voldeed hij wel aan de verwachtingen.

Zo blijft de als eerste geplaatste speler uit Schotland nog wel actief in Dubai. De organisatoren van het evenement verloren al de nummer twee tot en met zes van de plaatsingslijst. Stan Wawrinka, Roger Federer, Gaël Monfils, Tomas Berdych en Roberto Bautista Agut zijn allen al uitgeschakeld.

Haase
Murray stuit in de halve finale op de Fransman Lucas Pouille, die de Rus Evgeny Donskoy met veel moeite de baas bleef: 6-4, 5-7, 7-6 (2).

De andere halve finale gaat vrijdag tussen Robin Haase en Verdasco. De Nederlander klopte donderdag in de kwartfinale de Bosniër Damir Dzumhur: 6-2, 4-6, 6-4, Verdasco verraste Monfils: 6-3, 7-5. (FOX Sports/ANP)