Samenvatting Australië - Nederland

Oranje Vrouwen verliezen ondanks slotoffensief

3 maart 2017
De Nederlandse voetbalsters hebben de zege op China (1-0) in de Algarve Cup geen goed vervolg gegeven. Het team ging vrijdag onderuit tegen Australië: 3-2.

Bij rust keek Oranje in Vila Real de Santo António tegen een achterstand van 3-0 aan. Emily Gielnik opende in de zestiende minuut de score door de bal vanuit een hoekschop in één keer in het doel te schieten.

De 24-jarige Australische aanvalster scoorde in de 31ste minuut opnieuw. Kort voor rust vergrootte Alanna Kennedy de voorsprong nog verder.

Nederland wist verdere tegenslag in de tweede helft te voorkomen en maakte een kwartier voor tijd via spits Vivianne Miedema de 3-1.

Door een fraaie vrije trap van Sherida Spitse werd het zelfs nog spannend, maar de gelijkmaker bleef ondanks een offensief en enkele goede kansen uit.

Laatste groepsduel
Maandag krijgt Oranje in Lagos tegen Zweden een kans zich te revancheren.

Woensdag is de finaledag van de Algarve Cup, die voor Nederland geldt als voorbereidingstoernooi op het Europees kampioenschap. In eigen land treffen de speelsters van Wiegman dan België, Denemarken en Noorwegen. (FOX Sports/ANP)