Marcel Hirscher
Marcel Hirscher - © Pro Shots

Hirscher heeft wereldbeker al weer binnen

4 maart 2017
Met zijn zege zaterdag in de reuzenslalom van Kranjska Gora heeft de Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher zich al weer verzekerd van de eindzege in de wereldbeker.

Hirscher hield zaterdag de Noor Leif Kristian Haugen en de Zweed Matts Olsson achter zich en is met nog vijf wedstrijden te gaan niet meer te achterhalen in het klassement over alle disciplines.

Met zijn zesde zege in de wereldbeker algemeen werd Hirscher recordhouder. Ook de eindzege in het wereldbekerklassement op de reuzenslalom kan hem niet meer ontgaan. Zondag kan de donderdag 28 geworden Oostenrijker ook de winnaar worden van de wereldbekerbokaal op de slalom.

'Het onmogelijke'
Hirscher kent bij de vrouwen nog wel zijn gelijke in zijn landgenote Annemarie Moser-Pröll, die ook zes keer de algemene wereldbeker won. Bij de mannen liet hij de Luxemburger Marc Girardelli definitief achter zich. "Ik had niet verwacht dat het dit weekeinde al zou gebeuren'', zei Hirscher, die zijn prestatie naar waarde schatte. "Het onmogelijke is maakbaar geworden.''

De beste skiër van deze generatie heeft nu dertien kristallen trofeeën in bezit, die horen bij zes algemene eindzeges en zeven op disciplines. Zondag volgt wellicht nummer veertien.

De zege in Kransjka Gora was nummer 44 in de wereldbekerreeks. In de ranglijst heeft Hirscher alleen de Zweed Ingemar Stenmark (86), de Oostenrijker Hermann Maier (54) en de Italiaan Alberto Tomba (50) voor zich. (ANP)