Liemarvin Bonevacia
Liemarvin Bonevacia - © ANP

Brons voor Bonevacia op 400 meter EK indoor

4 maart 2017
Liemarvin Bonevacia heeft zaterdag de bronzen medaille veroverd op de 400 meter bij de EK indoor in Belgrado.

Hij bezorgde de Nederlandse atletiekploeg de eerste plak op de titelstrijd in Servië. Zijn tijd van 46,26 betekende tevens een Nederlands record.

Voor de 27-jarige atleet van Curaçao is het zijn tweede medaille op een groot kampioenschap. Hij won vorig jaar in Amsterdam eveneens het brons op de 400 meter bij de EK in de buitenlucht.

Bonevacia liep een sterke finale, hij dook ruim onder de vorige nationale recordtijd van Bram Peters uit 2014 (46,71).

Pavel Maslak was onnavolgbaar voor de Nederlander. De Tsjech pakte in 45,77 zijn derde gouden plak op rij op het sprintnummer. De Pool Rafal Omelko ging op het laatste stuk naar de meet Bonevacia nog voorbij en greep in 46,08 het zilver.

Goud voor Kilty
De Britse sprinter Richard Kilty prolongeerde zijn Europese indoortitel op de 60 meter.

Hij spurtte in de atletiekhal van Belgrado naar het goud in 6,54, de beste Europese tijd van dit jaar. Het zilver was voor de Tsjech Jan Volko in 6,58 en de bronzen medaille ging naar de Zweed Austin Hamilton in 6,63.

De Pool Konrad Bukowiecki verraste met het goud bij het kogelstoten met 21,97, de verste stoot van de wereld in dit indoorseizoen.

De negentienjarige Pool was al twee keer wereldkampioen bij de junioren. De Europese atletiekfederatie meldde over de winnaar dat hij nog verwikkeld is in een dopingzaak en wellicht zijn tweede juniorentitel - uit 2016 - moet inleveren.

Laura Muir won afgetekend de titel op de 1500 meter in een snelle 4.02,39. Zij volbracht de helft van haar missie, want de Schotse atlete mikt zondag ook op het goud op de 3000 meter. Ze treft dan onder anderen Maureen Koster in de finale. (FOX Sports/ANP)