Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov - © FOXSports.NL

Streep door titelgevecht na opname Nurmagomedov

4 maart 2017
UFC-baas Dana White noemt de streep door het titelgevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson 'een enorme klap'.

De clash tussen de twee titanen stond gepland als co-main event op UFC 209, in de nacht van zaterdag op zondag in Las Vegas.

Nurmagomedov moest afhaken en zelfs naar het ziekenhuis worden gebracht wegens niet nader uitgelegde 'gewichtsproblemen'.

Op doktersadvies mocht Nurmagomedov vervolgens niet meer de Octagon in stappen. Dit tot grote teleurstelling van White. Het is namelijk al de derde keer dat het lang verwachte gevecht tussen Nurmagomedov en Ferguson wordt gecancelled.

Meetpunt
Dit keer lag het volledig aan het kamp-Nurmagomedov, aldus White. De UFC-vechter was naar een ziekenhuis gebracht, nadat hij probeerde de gewichtslimiet voor de clash te halen. Vervolgens meldde de Rus zich niet op het officiële meetpunt op vrijdag.

"Zijn team besloot hem naar een of ander ziekenhuis in Las Vegas te brengen, in plaats van onze dokter te bellen", aldus White. "Ze gingen op eigen houtje wat ondernemen. Als ze zich aan de regels hadden gehouden, was het gevecht waarschijnlijk gered."

Het main event op UFC 209 tussen Tyron Woodley en Stephen Thompson gaat wel gewoon door. (FOX Sports)