Samenvatting Sparta Rotterdam - Feyenoord

Feyenoord laat zich verrassen door kleine broer Sparta

5 maart 2017
Feyenoord heeft in de kampioensrace een verrassende en pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij buurman Sparta werd met 1-0 verloren.

Een ultravroeg doelpunt van Mathias Pogba bleek fataal voor Feyenoord. De Franse spits bekroonde zijn eerste basisplaats door al na 48 seconden de score te openen, na goed voorwerk van oud-Feyenoorder Jerson Cabral.

Sparta was in de eerste helft scherper en feller dan zijn stadgenoot, die overigens wel kansen kreeg op de gelijkmaker. Steven Berghuis was er na een half uur dichtbij, maar zijn schot ging rakelings langs de paal. Op dat moment was Terence Kongolo al gewisseld met een bovenbeenblessure.

Oog van de naald 
Na rust raakte Feyenoord ook Eljero Elia kwijt met een enkelblessure. Sparta werd teruggedrongen op eigen helft en kroop meerdere keren door het oog van de naald.

Zo kregen Bilal Basacikoglu en Nicolai Jørgensen goede mogelijkheden, maar mede dankzij prima keeperswerk van Roy Kortsmit hield Sparta stand.

Het meest spraakmakende moment in de spannende slotfase was een bal die nabij de doellijn werd weggehaald door Sparta. In tegenstelling tot een week eerder, toen PSV-doelman Jeroen Zoet Feyenoord hielp door een bal over de lijn te trekken, kon er geen doellijntechnologie worden toegepast.

Spangen-syndroom
Voor Feyenoord was het pas de tweede nederlaag van het seizoen, in de eerste helft van deze jaargang werd al verloren van een andere laagvlieger: Go Ahead Eagles. Het was bovendien de vierde keer op rij dat Feyenoord onderuit ging op Het Kasteel. Het Spangen-syndroom lijkt dus steeds hardnekkiger te worden voor de formatie uit Rotterdam-Zuid.

Sparta is eventjes uit de zorgen en vergrootte het gat met de onderste ploegen. De zege op Feyenoord was al de tweede op rij, vorige week werd van N.E.C. gewonnen. (FOX Sports)