Novak Djokovic na de winst op Indian Wells in 2016
Novak Djokovic na de winst op Indian Wells in 2016 - © FOXSports.NL

Djokovic gaat voor vierde zege op rij in Indian Wells

8 maart 2017
De nummer één van de wereld? Dat is hij al een tijdje niet meer. Zijn prestaties in 2017? Wisselvallig. En toch zullen alle ogen op het complex van Indian Wells gericht zijn op Novak Djokovic.

Djokovic kan op het eerste Masters 1000-toernooi van het jaar geschiedenis schrijven. De Serviër hoopt de eerste speler te worden die Indian Wells vier maal achter elkaar weet te winnen.

Logischerwijs staat de teller van 'Djoko' vooralsnog op drie zeges achtereen, een kunstje dat tussen 2004 en 2006 ook vertoond werd door Roger Federer. Djokovic, die ook in 2008 en 2011 met het meeste prijzengeld naar huis ging, is met vijf eindzeges ook recordhouder in Indian Wells.

Makkelijk is Djokovic' missie niet. Om wederom de beste te zijn in Californië moet hij afrekenen met een geweldig bezet, Grand Slam-achtig deelnemersveld. Naast Djokovic geeft ook de rest van de Big Four acte de presence. Andy Murray, Roger Federer én Rafael Nadal: alle kopstukken uit de tenniswereld zijn erbij.

Dat geldt ook voor Neerlands trots Robin Haase en Kiki Bertens. Haase treft in de eerste ronde de Italiaan Paolo Lorenzi, Bertens heeft een bye.

Azarenka en Williams
Bertens zal in ieder geval niet te maken krijgen met titelhoudster Victoria Azarenka. De Wit-Russische is in december bevallen van een zoon en staat daardoor nog aan de kant. Ook Serena Williams, winnares in 1999 en 2001, ontbreekt. Zij heeft last van haar knie.

Venus Williams, Angelique Kerber en Karolina Pliskova gelden als kanshebbers voor de vrouwentitel.

De vrouwen slaan woensdag af op Indian Wells, de mannen beginnen een dag later. Het toernooi duurt tot en met zondag 19 maart. (FOX Sports)

BNP Paribas Open in Indian Wells is van 8 tot en met 19 maart LIVE te zien bij FOX Sports.