Mario Gómez en Andries Jonker, dat past. In zes wedstrijden onder de leiding van de Nederlander schoot de spits tien keer raak.

Gómez en Jonker kennen elkaar al sinds hun gezamenlijke tijd bij Bayern München. Daar leidde Jonker in het seizoen 2010/2011 vijf duels als eindverantwoordelijke, na het vertrek van Louis van Gaal.

In de ontmoetingen met Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt, Schalke 04, FC St. Pauli en VfB Stuttgart betaalde Gómez elke keer het vertrouwen van Jonker terug met goals.

En die lijn trekt de 69-voudig international vrolijk door bij Wolfsburg. Hij luisterde vorige week het debuut van Jonker tegen Mainz op met een treffer en vierde dat langs de lijn met de 54-jarige coach.

Duidelijke visie
"Andries geeft mij en het team zelfvertrouwen", zo liet Gómez na afloop weten. "Hij heeft een duidelijke visie en ik denk dat wij onder hem de benodigde punten gaan halen."

Met RB Leipzig wacht zaterdagmiddag een zware beproeving. Jonker moet gaan leveren bij Wolfsburg. Zolang Gómez blijft scoren, lijkt die opdracht een stuk gemakkelijker. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand