Bondscoach Danny Blind maakt woensdag de voorlopige selectie van het Nederlands elftal bekend voor de duels met Bulgarije (WK-kwalificatie) en Italië (oefeninterland). In de WK-kwalificatie is er maar één doel. "Zes punten."

Oranje speelt tot aan de zomerstop nog twee WK-kwalificatieduels. Op 25 maart is in Sofia Bulgarije de tegenstander en op 9 juni staat een duel met Luxemburg op het programma.

In gesprek met KNVB Media is Blind duidelijk over de intenties. "Wij hebben maar één doelstelling: zes punten halen. Te beginnen tegen Bulgarije. Dat is geen makkie, maar wel een klus die wij moeten kunnen klaren."

De trainer gaat ook in op de voorselectie die hij woensdag bekend maakt. Door blessures bij Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma heeft Blind in de achterhoede moeten puzzelen.

Schakelen
"Het is continu schakelen in je hoofd. Soms is een blessure van een speler voor Oranje minder erg omdat je voor die positie meerdere opties hebt, maar het kan ook dé optie zijn en dan is dat problematisch. Daar moet je op beducht zijn."

De bondscoach verkiest bij het samenstellen van de selectie kwaliteit boven speelminuten. "Het heeft ook te maken met het niveau waarop je acteert. Als je bij Manchester United of Tottenham Hotspur speelt, dan is het niet vanzelfsprekend dat je altijd speelt."

"Het is aan mij en mijn staf om keuzes te maken en die is altijd gebaseerd op kwaliteit. Die is leidend om resultaat te boeken. Als er meerdere spelers kwalitatief even goed zijn, dan spelen componenten als speelminuten en fitheid een rol." (FOX Sports)

WINACTIE: Ga jij als VIP naar Nederland - Italië op 28 maart? Klik hier om kans te maken!

Gerelateerd