Samenvatting Nederland - Taiwan

Honkballers Oranje naar tweede ronde WBC

8 maart 2017
Oranje heeft zich woensdag in Seoul geplaatst voor de tweede groepsronde van de World Baseball Classic, het officieuze WK.

De Nederlandse honkballers waren in een spannende strijd te sterk voor Taiwan: 6-5.

In de achtste inning kwam Oranje pas op gelijke hoogte om het in de negende en laatste inning af te maken met alle honken vol. Dankzij vier wijd met Jurickson Profar aan slag bereikte Oranje een plek in de tweede ronde van het prestigieuze toernooi.

Na een voorzichtig begin pakte Didi Gregorius in de tweede inning na een honkslag van Dashenko Ricardo het eerste punt. In de daaropvolgende inning sloeg Taiwan direct terug en nam het een 2-1 voorsprong.

Twee slagbeurten later was het Oranje dat met een dubbelslag in de beurt van Gregorius weer de leiding nam. Gregorius liep even later door naar het vierde punt op wederom een honkslag van Ricardo.

Rake klappen
De Taiwanezen waren niet onder de indruk en zorgden met onder meer een homerun voor een 5-4 voorsprong na zes innings. Even leek Taiwan op weg naar de winst maar in de laatste twee slagbeurten zorgde het Nederlands team met enkele rake klappen dat het alsnog de zege over de streep trok.

De honkballers versloegen in groep A eerder Zuid-Korea (5-0) terwijl Taiwan verloor van Israël met 15-7. De Israëliërs zijn dankzij de winst van Oranje ook zeker van een plek in de tweede ronde omdat zij ook van het gastland wonnen (2-1).

De tweede groepsronde zal in Tokio zijn van 12 tot 16 maart. Oranje treft daarin naast Israël ook mogelijk Japan, Cuba, China of Australië. (ANP)