Kasper Dolberg is door bondscoach Age Hareide buiten de definitieve selectie van Denemarken gelaten voor het WK-kwalificatieduel met Roemenië, eind maart.

Nicolai Jørgensen (Feyenoord) en Lasse Schöne (Ajax) zijn wél opgeroepen. Jørgensen kwam sinds zijn komst naar Feyenoord zes keer uit voor het Deense elftal. 

In zijn laatste twee optredens voor zijn vaderland, een oefeninterland tegen Tsjechië (1-1) en een WK-kwalificatieduel met Kazachstan (4-1 zege), was de aanvaller goed voor een goal en een assist.

Nederlands verleden
Daarnaast maken onder anderen Andreas Bjelland (ex-FC Twente, nu Brentford), Mathias 'Zanka' Jørgensen (ex-PSV, nu FC Kopenhagen) en Christian Eriksen (ex-Ajax, nu Tottenham Hotspur) deel uit van de equipe van Hareide.

Denemarken bezet momenteel met zes punten uit vier duels de derde plek in Groep E van de WK-kwalificatie, achter Polen en Montenegro. De wedstrijd tegen Roemenië wordt op zondag 26 maart afgewerkt om 20.45 uur in Cluj.(FOX Sports)

EK 2024 in Duitsland of Turkije

8 maart 2017
EK 2024 in Duitsland of Turkije
Het EK voetbal van 2024 wordt gehouden in Duitsland of Turkije. UEFA liet woensdag weten dat zich verder geen kandidaten hebben gemeld.