Middlesbrough is momenteel een bron van onrust. Trainer Aitor Karanka staat zwaar onder druk. De FA Cup biedt wellicht enige troost.

Na de 2-0 nederlaag bij Stoke City afgelopen zaterdag schreeuwde een deel van de meegereisde fans om het ontslag van de Spaanse coach, die met Boro afgelopen seizoen nog promotie afdwong.

Maar ja, eenmaal in de Premier League is het een kwestie van overleven. En dat gaat Karanka vooralsnog niet goed af met zijn team, waarin Marten de Roon een rol op het middenveld vervult.

Middlesbrough heeft moeite met scoren en niet zo’n klein beetje ook. In de competitie staat de teller na 27 wedstrijden slechts op 19 doelpunten. De achttiende plek baart zorgen, degradatie ligt nadrukkelijk op de loer.

Weken van de waarheid
Met Swansea City, Hull City en ook Burnley als komende tegenstanders wachten de weken van de waarheid. Het tussendoortje in de FA Cup tegen Manchester City kan een vertrouwensimpuls geven.

Karanka heeft echter defensieve problemen en kan waarschijnlijk geen beroep doen op Calum Chambers, Daniel Ayala en George Friend. Daardoor drogen de opties in de verdediging op en zal het improviseren worden.

Als Middlesbrough ten koste van Manchester City de halve finales van de FA Cup haalt en dus Wembley, kan de stemming maar zo omslaan. Karanka hoopt vurig op dat scenario, anders is het over en uit. (FOX Sports)