Tonny Vilhena
Tonny Vilhena - © Pro Shots

Zwaardere straf dreigt voor Tonny Vilhena

9 maart 2017
Als het aan de aanklager betaald voetbal ligt, wordt Tonny Vilhena onvoorwaardelijk voor vier duels geschorst. De strafeis tegen de middenvelder van Feyenoord werd donderdagavond tijdens een inhoudelijke behandeling van de tuchtzaak in Zeist verzwaard.

De aanklager wil Vilhena nu niet drie, zoals eerder geëist, maar vier duels laten brommen. De uitspraak volgt op vrijdag.

De linkspoot moest zich in Zeist verantwoorden voor de elleboogstoot die hij zondag uitdeelde aan Sparta-spits Mathias Pogba.

De eis van de aanklager luidde aanvankelijk vier duels waarvan één voorwaardelijk, maar daarmee gingen Feyenoord en Vilhena niet akkoord.

De middenvelder werd in Zeist bijgestaan door Feyenoords beroemde huisadvocaat Joris van Benthem. Die betoogde dat er geen zaak was, omdat de verklaringen van Sparta niet waren ondertekend, scheidsrechter Danny Makkelie op een prima positie stond om het voorval te beoordelen en omdat het geen bewuste elleboogstoot zou zijn.

Als Vilhena inderdaad voor vier duels wordt geschorst, mist hij de duels met AZ, sc Heerenveen, Ajax en Go Ahead Eagles. Als Feyenoord in beroep gaat, kan de middenvelder zondag wel tegen de Alkmaarders spelen. (FOX Sports)