Schalke 04-trainer Markus Weinzierl vreest dat Breel Embolo dit seizoen niet meer in actie komt. De 20-jarige aanvaller kent een terugval in zijn revalidatie.

Embolo brak in oktober in het duel met FC Augsburg zijn enkel. Aanvankelijk werd verwacht dat de Zwitser in april zijn rentree zou kunnen maken, maar zijn herstel duurt langer dan verwacht.

"Persoonlijk denk ik niet dat hij dit seizoen nog aan spelen toe komt. Het is niet uitgesloten, maar hij moet dan wel honderd procent fit zijn", liet Weinzierl weten.

Recordbedrag
Embolo, afgelopen zomer met Zwitserland actief op het EK in Frankrijk, kwam vorig jaar voor een recordbedrag van ruim 22 miljoen euro over van FC Basel.

De terugval van Embolo is het zoveelste smetje voor Schalke op een tot nu teleurstellend seizoen. Die Königsblauen bezetten momenteel een dertiende plek in de Bundesliga, slechts vier punten boven de gevarenzone.

In de Duitse beker is de club van Klaas-Jan Huntelaar uitgeschakeld en recent zag Schalke ook nog centrale verdediger Naldo geblesseerd afhaken. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand